Tag Archives: kanicen nix

December 2015 Issue: Kanicen Nix – Ultralight Fishing Icon

Kanicen Nix Ultralight Icon

Thanks for Umpan Magazine. Years of efforts trying to educate anglers in Malaysia in ultralight fishing is finally paid off and got the recognition. All these come with the support from friends who have put countless time and passion. No matter what my status is now I’m still a normal person who just trying to make a difference. You too …

Read More »

Event 5: 4 October 2015 – Metropolitan Anglers 2015

kanicen-nix-event-metropolitan-anglers-2015

Abu Garcia dan Berkley dengan kerjasama group Ultralight Anglers, Kanicen Nix dan Angler Buff Malaysia akan menganjurkan satu pertandingan Metropolitan Anglers Tournament 2015 bagi semua pemancing yang amat meminati soft plastic dalam aktiviti pancingan mereka. Perhimpunan ini bertemakan “Metropolitan Anglers” yang bertujuan pertandingan santai menggunakan Soft Plastic SAHAJA! Konsep Metropolitan Anglers Konsep yang kami cuba bawa ialah “Fishing With Style” …

Read More »

Fishing is IMAGINATION

fishing-is-imagination

Fishing is imagination. Its like having drinks without sugar. Good fishing require free emotions and not blocked emotions. Sila share jika anda rasa ia sesuai untuk bacaan umum 🙂 Kanicen NixHey guys! You can call me Kanicen and I’m a nature lover. I spend most of my time outdoor with fishing. I have to admit that I am not an …

Read More »

Don’t Stop Fishing Then…

ultralight-anglers-kanicen-nix

Please share 🙂 Kanicen NixHey guys! You can call me Kanicen and I’m a nature lover. I spend most of my time outdoor with fishing. I have to admit that I am not an expert but I will do my best to share with you interesting stuffs I know. I love ultralight game which means I live to challenge myself …

Read More »

Lesen Pertama Pengalaman Memancing Tarpon – Tension Habis

bulan-pertama-spin-fly

Saya start memancing tarpon ni kalau tak silap tahun 2008/2009 dan lesen pertama saya tarpon ialah dengan memakai “spin fly”. Yer betul apa yang anda nampak. Saya pakai spin fly. Tengok gambar kat bawah ni pakai spin fly. Slim kan? Hahaha… 😛 Yang pasti dari seawal pukul 7 pagi sampai pukul 7 petang asik rabut jer. Puas dok usaha. sampai …

Read More »

Ikan Besar Menggunakan Setup Ultralight. Mustahil Menjadi Tidak Mustahil!

pink-vengers-strike-pacu-ultralight-fishing

Satu ketika dulu majoriti pemancing tidak akan percaya bahawa setup ultralight di bawah 6lbs mampu menjinakkan ikan yang lebih besar. Pelbagai cerita dan pelbagai andaian telah dibuat untuk menyangkal kewibawaan seseorang pemancing ultralight yang mampu menaikkan ikan bersaiz monster. Bagi mereka ia adalah penipuan dan ia tidak masuk akal. Sehingga kini masih ada yang tidak percaya walaupun pelbagai bukti telah …

Read More »

Info Produk: Grenti Strike – Curlee. Cara Memasang Soft Baits Yang Mudah

Grenti-Strike-Curlee-Tail

Grenti Strike – Curlee adalah produk pertama kami dan ia lebih di kenali sebagai curly tail atau curly grub. Curlee tail grub ini adalah amat sesuai untuk ikan seperti Indo-Pacific Tarpon atau lebih dikenali sebagai Bulan di negara kita, ikan jenis snakeheads seperti haruan, bujuk, kerandang atau toman bunga dan pelbagai spesis lain seperti siakap, kerapu, siakap merah, tilapia/talapia, peacock …

Read More »

Event 4: 4 April 2015 – Ultralight Angler Gathering Ultralight 2015

ultralight-angler-gathering-2015

Beting Beras Anglers dengan kerjasama group Ultralight Anglers telah menganjurkan satu perhimpunan bagi semua pemancing yang amat meminati ultralight tackle dalam aktiviti pancingan mereka. Perhimpunan yang pertama untuk tahun ini yang bertema “SAVE NOW FOR THE NEXT” telah turut diisi dengan beberapa perkongsian aktiviti yang dirasakan amat bermanfaat kepada semua ultralight angler tidak kira walau di mana juga meraka berada. …

Read More »

Product Results: Kanicen Nix – Grenti Strike Soft Baits – Tiny Curly Grub

Grenti Strike - Tiny Curly Grub

Grenti Strike – Tiny adalah produk keluaran orang Malaysia brand Kanicen Nix. Pelbagai usaha telah dijalankan untuk memastikan segala produk keluar kami adalah terbukti di lapangan. Di sini kami ingin share segala hasil yang telah diperolehi oleh pengguna-pengguna dari segala jenis pancingan dan dari serata lokasi. Produk Grenti Strike – Tiny telah menunjukkan prestasi yang amat membanggakan untuk penggemar ikan …

Read More »

Product Results: Kanicen Nix – Grenti Strike – Tarponish Micro Spoon

grenti strike tarponish micro spoon

Grenti Strike – Tarponish adalah produk keluaran orang Malaysia brand Kanicen Nix. Pelbagai usaha telah dijalankan untuk memastikan segala produk keluar kami adalah terbukti di lapangan. Di sini kami ingin share segala hasil yang telah diperolehi oleh pengguna-pengguna dari segala jenis pancingan dan dari serata lokasi. Produk Grenti Strike – Tarponish telah menunjukkan prestasi yang amat membanggakan. Renangan di dalam …

Read More »

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREEDownload theme freeDownload html5 theme free - HTML templates Free Top 100+ Premium WordPress Themes for 2017 Null24Món ngon chữa bệnhCây thuốc chữa bệnhNấm đông trùng hạ thảo