Tag Archives: tarpon

Lesen Pertama Pengalaman Memancing Tarpon – Tension Habis

bulan-pertama-spin-fly

Saya start memancing tarpon ni kalau tak silap tahun 2008/2009 dan lesen pertama saya tarpon ialah dengan memakai “spin fly”. Yer betul apa yang anda nampak. Saya pakai spin fly. Tengok gambar kat bawah ni pakai spin fly. Slim kan? Hahaha… 😛 Yang pasti dari seawal pukul 7 pagi sampai pukul 7 petang asik rabut jer. Puas dok usaha. sampai …

Read More »

Memahami Konsep Ultralight Fishing Untuk Ikan Besar dan Kesesuaian Lokasi Pancingan

ultralight-fishing-concept

Ultralight! Ultralight! Ultralight. Hampir dimana-mana kita dengar ramai yang bercakap mengenai sukan Ultralight tidak kira ada yang menikmati dan ada yang tidak boleh menerimanya. Fenomena ultralight fishing di Malaysia kini telah menular keseluruh negara. Ia telah menjadi salah satu area sukan memancing yang ingin dicubai oleh kaki-kaki pancing tidak kira usia, bangsa dan agama. Apa yang pasti sukan ultralight ini …

Read More »

Product Results: Kanicen Nix – Grenti Strike Soft Baits – Tiny Curly Grub

Grenti Strike - Tiny Curly Grub

Grenti Strike – Tiny adalah produk keluaran orang Malaysia brand Kanicen Nix. Pelbagai usaha telah dijalankan untuk memastikan segala produk keluar kami adalah terbukti di lapangan. Di sini kami ingin share segala hasil yang telah diperolehi oleh pengguna-pengguna dari segala jenis pancingan dan dari serata lokasi. Produk Grenti Strike – Tiny telah menunjukkan prestasi yang amat membanggakan untuk penggemar ikan …

Read More »

Ikan Idaman Pemancing Ultralight di Malaysia

malaysia-fish-on-ultralight

Di Malaysia terdapat pelbagai spesis ikan yang amat digemari oleh pemancing-pemancing. Bagi peminat sukan ultralight fishing terdapat beberapa jenis ikan yang amat mereka gemari dan ia menjadi target yang harus dipancing sebagai tropi disamping memberi kepuasan yang maxima. Antara ikan-ikan yang menjadi target ialah: 1. Toman 2. Haruan 3. Peacock Bass 4. Bulan / Tarpon 5. Bandang / Ladyfish 6. …

Read More »

Gewang Hard Baits dan Soft Baits Yang Killer Untuk Tarpon – Ikan Bulan

gewang-tarpon

Tarpon telah menjadi salah satu target ikan yang paling digemari oleh pengemar-pengemar sukan ultralight fishing. Sikapnya yang licik membuang gewang dan suka membuat aksi akrobatik membuatkan pemancing menjadi teruja. Tarpon atau dikenali sebagai ikan Bulan di negara kita dikategorikan sebagai “sport fish” yang complete kerana ia suka melompat, membuat libasan kepada gewang secepat kilat, pandai melepaskan diri apabila terkena gewang …

Read More »

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREEDownload theme freeDownload html5 theme free - HTML templates Free Top 100+ Premium WordPress Themes for 2017 Null24Món ngon chữa bệnhCây thuốc chữa bệnhNấm đông trùng hạ thảo