Tag Archives: memancing

Event 6: The Ultralight Workshop & Mini Tournament 2016

kanicen-nix-ultralight-fishing-event-melaka-2016

MK Brigade Melaka dengan kerjasama group Ultralight Anglers telah menganjurkan The Ultralight Workshop & Mini Tournament 2016 (Southern Series) bagi semua yang meminati ultralight fishing. Event ini telah mengumpulkan lebih dari 80 penyertaan. Event ultralight ini lebih berkonsepkan santai dan fokus bukanlah pada kemenangan atau mengejar hadiah-hadiah. Ia cuma sampingan yang kami buat untuk memeriahkan suasana. Kami lebih utamakan UL …

Read More »

Belajar Teknik Mengambil Gambar Yang Cantik

Fotografi dan dunia pancing adalah berkait rapat sejak dahulu lagi. Perjalanan pemancing ke alam semulajadi sama ada jauh atau dekat adalah wajib di dokumenkan untuk kepuasan dan sebagai memori. Dan semua orang tahu bahawa hak untuk riak mesti disertakan dengan bukti fotografi. Teknologi kamera digital dan smartphone bergerak amat pantas, lebih murah dan mempunyai fungsi yang lebih hebat jika dibandingkan …

Read More »

Lesen Pertama Pengalaman Memancing Tarpon – Tension Habis

bulan-pertama-spin-fly

Saya start memancing tarpon ni kalau tak silap tahun 2008/2009 dan lesen pertama saya tarpon ialah dengan memakai “spin fly”. Yer betul apa yang anda nampak. Saya pakai spin fly. Tengok gambar kat bawah ni pakai spin fly. Slim kan? Hahaha… 😛 Yang pasti dari seawal pukul 7 pagi sampai pukul 7 petang asik rabut jer. Puas dok usaha. sampai …

Read More »

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREEDownload theme freeDownload html5 theme free - HTML templates Free Top 100+ Premium WordPress Themes for 2017 Null24Món ngon chữa bệnhCây thuốc chữa bệnhNấm đông trùng hạ thảo