Seliat-Liat Ikan Pasti Ada Caranya Jika Ada Kepelbagaian Usaha

Bila bangun pagi, benda yang pertama sekali terfikir di kepala, nak pergi mancing. Kena pula tak kerja. Tapi nak pergi mancing dekat mana?? Berfikir sejenak. “Hmm pergi Tasik Prima je la”, bisik dalam hati. Apa lagi, mandi, siap-siap, start kereta, terus shoot ke tasik prima.

Sampai di Tasik Prima dalam pukul 6.45am, hari masih gelap, so apa lagi, siapkan barang dan peralatan mancing, double check FG knot, mana tau ada tali yang luka. Tepat pukul 6.55am, saya pun turun ke tebing tasik berdekatan dengan pulau ( bersebelahan pondok Pak Din) siapa yang selalu turun ke prima pasti dia tau dekat mana. Pada mulanya tasik prima sunyi sepi, tiada langsung “frenzy ataupun boiling”, dalam hati, “mesti kumpau aku hari ini”. Bermacam-macam SP saya gunakan antaranya KN Grenti Strike Candy, Curly, Elastico, Red Eyes spoon, tapi masih tidak strike.

Baca sambungan tips memikat ikan peacock bass di Tasik Puchong Prima di sini:

http://www.kanicen.com/muhd-ridzuwan-trip-solo-mengacau-sang-merak-yang-liat-di-tasik-puchong-prima/

wawan-peacock-bass-kanicen-nix-sailang-grenti-strike-soft-plastic

Check Also

Tips Memikat Ikan Seluang Menggunakan Teknik Casting

Mungkin tidak ramai tahu kita boleh memikat ikan seluang dengan teknik casting. Masih ramai juga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.